A aparut numarul patru al revistei Diving Romania Magazine. Dragi cititori,
in acest nou numar al revistei Diving Romania Ma gazine va invitam sa ne insotiti intr-o noua sesiune de scufundari la Marea Neagra. Aici vom putea admira epavele care se odihnesc pe fundul marii si a caror poveste va lasam sa o descoperiti in articolul amplu, care le-a fost dedicat. Veti putea citi despre You Xiu si Paris, precum si despre Mitera Zafira, Arkadia si multe altele. Va mai invitam sa ne insotiti la Salonul Nautic International Bucuresti, aflat la cea de-a IX-a editie. Vom face apoi o excursie in Maldive si ne vom scufunda printre pestii colorati de recif, vom admira spectaculoasele manta ray, eagle ray, mobula, rechini, delfini, bancuri de barracuda, broaste testoase, pisici de mare. si vom afla ca, indiferent, unde vom hotari sa ne scufundam, intretinerea echipamentelor de scuba este foarte importanta pentru a avea parte de scufundari reusite. si surprizele nu se opresc aici... Lectura placuta!
Echipa Diving Romania Magazine
Descopera lumea subacvatica alaturi de instructorii de la Scubadiver.ro center.
In fiecare saptamana incepe o noua serie de cursuri pentru obtinerea brevetului international,
Scuba Diver / Junior Scuba Diver NAUI, care este primul nivel de certificare.
Brevetul este valabil pe viata atata timp cat sanatatea va permite.
Cursul de scufundari se desfasoara saptamanal in Bucuresti ( teorie + bazin ) si la Marea Neagra la divecenterul din statiunea Eforie Sud. Brevetul obtinut este international NAUI - National Association of Underwater Instructors si certifica abilitatile dumneavoastra in domeniul scufundarilor la oricare centru de scufundare din lume.
La curs vei beneficia de logistica la standarde internationale.
Promotia este valabila in perioada 1-30 septembrie 2017.
Alte detalii privind organizarea cursurilor puteti obtine prin telefon sau e-mail:
Email : office@scubadiver.ro
Mobil : 0724.47.71.59
TEST CALITATE AER COMPRESOR
Calitatea aerului respirat de scafandri trebuie sa fie periodic verificata si certificata de specialisti in domeniu!
Pe langa respectarea cu strictete a timpilor de revizie, compresoarele Scubadiver.ro Center sunt testate periodic pentru a asigura o foarte buna calitate a aerului de respirat.
Un pret mic nu inseamna intotdeauna si calitate!
Preveniti orice neplaceri, in special pulmonare si ale starii de sanatate in general, folosind pentru scufundari, numai butelii incarcate in locatii care au obtinut certificarea calitatii aerului.
Excursie de scufundari in Sharm el Sheikh - Egipt ! - 29 aprilie - 6 mai 2017
Petrece vacanta de 1 MAIla Marea Rosie !
Clubul de scufundari SCUBADIVER.RO CENTER organizeaza excursie de scufundari in statiunea Egipteana Sharm el Sheikh.
Detalii despre excursie: Click :
Sustine si tu revista DIVING ROMANIA MAGAZINE
Sustine si tu revista DIVING ROMANIA MAGAZINE prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit datorat statului!
Pasionatii scufundarilor libere sau scuba diving pot sustine revista Diving Romania Magazine, completand formularul ANAF 230 pentru persoane fizice, formularul ANAF 200 pentru PFA si profesii liberale sau prin donatie directa in contul bancar al Asociatiei Nationale a Scafandrilor Recreationali din Romania
Detaliile necesare pentru completarea formularelor sau pentru efectuarea donatiei sunt urmatoarele:
ASOCIATIA NATIONALA A SCAFANDRILOR RECREATIONALI DIN ROMANIA
CUI: 30307660
CONT BANCAR: RO74RNCB0074128065170001
Nu-ti fa probleme daca nu cunosti suma corespunzatoare a 2% din impozit.
Aceasta va fi calculata de catre organele fiscale. Poti lasa casuta necompletata.
Multumim pentru sustinere!
Formularele pentru donatii le puteti descarca accesand acest link:
http://divingromania.ro/sponsorizare-revista-diving-romania-magazine.html
CURS SCUFUNDARI - Open Water Diver - NAUI, PADI = 900 Lei - SSI =1100 Lei
Vrei sa ai o vacanta de neuitat in insulele Maldive sau intr-o tara exotica?
CURS SCUFUNDARI - Open Water Diver - 900 Lei.
Descopera lumea subacvatica alaturi de instructori de la Scubadiver.ro center.
In fiecare saptamana incepe o noua serie de cursuri pentru obtinerea brevetului international, Open Water Diver, care este primul nivel de certificare si care permite scufundari pana la adancimea de 18 metri.
Brevetul este valabil pe viata atata timp cat sanatatea va permite.
Cursul de scufundari se desfasoara saptamanal in Bucuresti ( teorie + bazin ) si la Marea Neagra la divecenterul din statiunea Eforie Sud.
Brevetul obtinut este international:
PADI - Professional Association of Diving Instructors
SSI - Scuba School International
NAUI - National Association of Underwater Instructors si certifica abilitatile dumneavoastra in domeniul scufundarilor la orice centru de scufundare din lume.
Alte detalii privind organizarea cursurilor puteti obtine prin telefon sau e-mail:
Email : office@scubadiver.ro
Mobil : 0724.47.71.59
Interviu in Jurnalul National - 22 Iul 2016
Vara, marea ne cheama la ea pentru distractie, relaxare si balaceala.
De ce sa nu incercam sa ii descoperim si frumusetea ascunsa? Dupa doar cateva cursuri de scufundare, putem apela la un dive center pentru a intra in fascinanta lume a apelor.
Ramiro Florian Angelescu a descoperit pasiunea pentru scufundari inca din 1976, cand a devenit operator de filmari subacvatice. In prezent, el detine o scoala de scafandri recreationali,unde pregateste tinerii care vor sa descopere lumea subacvatica. Cei care vor sa se inscrie la scoala Scuba Diver Center trebuie sa stie sa inoate. La cursuri pot fi inscrisi si copii incepand cu varsta de 10 ani. Este obligatoriu sa aveti o adeverinta de la medic care sa certifice ca sunteti apti pentru aceasta activitate.
„Cursul se numeste Open Water Diver si este primul nivel de calificare in acest domeniu, pentru scafandri recreationali, care pot face scufundari pana la adancimea de 18 metri in cadrul unui dive center sau resort de scufundare. Pentru a participa la un astfel de curs trebuie sa ai sanatatea unui om normal, fara probleme cardiace, fara probleme pulmonare, fara probleme ale aparatului auditiv. De asemenea, sa nu ai boli cronice. La scufundare sunt admise si persoanele care au defecte locomotorii pentru ca facem cursuri speciale pentru astfel de cazuri”, ne povesteste Ramiro Angelescu.
„Scoala noastra, Scuba Diver Center, organizeaza in fiecare saptamana o grupa pentru obtinerea brevetului de Open Water Diver. Martea, de la ora 19:00, se tine pregatirea teoretica, miercuri ne deplasam la bazinul Olimpia din Capitala, joi din nou la sediul nostru, tot de la ora 19:00 pentru a doua parte a pregatirii teoretice. Daca studentul a trecut cu bine partea de pregatire la bazin, in weekend mergem la mare, unde avem dive center-ul si vom face doua scufundari tematice in mare sambata si alte doua scufundari duminica. La final, se da un examen in sistem grila pentru a obtine brevetul international. Daca nu performam la bazin dupa prima sesiune, vom repeta pregatirea la bazin de cate ori este nevoie. Atunci cand ajungem sa facem scufundarea in mare, trebuie sa o facem in siguranta, studentul trebuie sa fie cat mai adaptat la mediul acvatic. Este foarte important ca primii pasi in scufundare sa se faca in bazin. Bazinul este un mediu controlat, iar mentalul studentului lucreaza altfel, se simte in siguranta”, explica Ramiro Florian Angelescu.
Cei care se inscriu la cursurile de scufundare nu trebuie sa-si cumpere echipament. La bazin mergeti doar cu prosop, papuci, halat si, bineinteles, cu costumul de baie. Intreg echipamentul pentru scufundare este pus la dispozitie de Scuba Diver Center, pe toata perioada a cursului.
Cat costa scoala scafandrilor
„O scufundare in bazin dureaza aproximativ 40 de minute, timp in care se fac exercitii tematice pentru inceput. Cursul de Open Water Diver este la scoala noastra 900 de lei, dar se practica diverse preturi. Unii vand pachetele cu 350 de euro, 300 de euro, dar noi, pentru a promova acest sport in conditiile Romaniei, lucram cu acest tarif”, spune Angelescu.
Deplasarea pentru scufundarea din weekend, la mare, se face pe cheltuiala cursantului. Mai exact, acesta se prezinta singur la dive center-ul de pe litoral, restul cheltuielilor nefiind incluse in pretul cursului. Cei care nu vor sa faca tot cursul, ci vor sa incerce o singura data, sa vada daca le place sau nu, pot plati 150 de lei pentru o scufundare.
ABC-ul scafandrilor
„Scafandrii au nevoie de un echipament care este denumit ABC. Adica masca, tubul si labele. Dupa aceea, vom folosi un costum de neopren care ne protejeaza termic si impotriva abraziunilor. Costumul lucreaza in sistem termos, adica apa care este intre corp si neopren tine cald. Omul, in momentul in care intra in apa, pierde de 25 de ori mai repede caldura decat pe uscat. La extremitati, corpul este mai putin vascularizat, iar cand facem scufundari in mare avem nevoie de botosi, manusi si cagula. Mai folosim o vesta de compensare pe care se monteaza butelia scafandrului; aceasta vesta ne va ajuta sa compensam flotabilitatea in momentul scufundarii. Se mai foloseste o centura de lestare pentru scufundare deoarece in momentul in care ne imbracam cu neopren, corpul nostru devine flotabil si avem nevoie sa folosim o cantitate de plumb cu care sa ne asiguram o flotabilitate neutra. Pe butelia de scufundare se va monta regulatorul de presiune”, explica Ramiro Angelescu.
Pe uscat, in medie, un echipament de scufundare are aproximativ 30 / 40 de kilograme, insa dupa cum spune si legea lui Arhimede, sub apa ne pierdem greutatea. Chiar si astronautii isi fac pregatirea pentru spatiul cosmic in bazine, in costume speciale care permit scufundarea si in apa.
Ce este snorkeling-ul
Pana a ajunge la scufundari de adancime, puteti testa lumea de sub apa practicand snorkeling-ul. Adica o scufundare de suprafata. „Snorkeling este prima faza prin care descoperim lumea de sub apa. O descoperim de la suprafata. Cei care vor sa practice acest sport au nevoie de o masca, un tub si de o pereche de labe. Pentru a achizitiona masca e bine sa mergem la un magazin cu echipament specializat si sa luam o masca de calitate. E de preferat sa evitam mastile de la tarabe. Masca trebuie sa fie prevazuta cu un cristal securizat, precum parbrizul si este cel mai important element pentru cel care face snorkeling, free diving sau scufundare. Raportul calitate-pret se reflecta in produsul respectiv. Cei care fac snorkeling mai au nevoie de o pereche de labe cu calcai”, explica instructorul de scufundari.
Vizita la epave
Dupa ce stapanesti tehnica scufundarii in bazin si ai inceput sa te obisnuiesti cu adancimea marii, poti merge sa explorezi cu drag frumusetile ascunse. „Marea Neagra e mai dulce si are o salinitate scazuta iar din aceasta cauza se dezvolta foarte usor alga verde si alga bruna. Astfel vizibilitatea este mai redusa. Cine invata sa se scufunde in Marea Neagra va fi un bun scafandru in alte mari unde vizibilitatea este mare. Mentalul lui va lucra altfel si va fi foarte stapan pe el. Marea Neagra nu are asa o fauna cum gasim in Marea Rosie, dar e totusi o fauna foarte interesanta, demna de a fi descoperita. Sub apa poti gasi caluti de mare, stelute de mare, calcan, o multitudine de pesti. E adevarat ca nu dau pestii peste tine ca in Marea Rosie, dar e interesant. Mai mult, Marea Neagra, in zona litoralului romanesc, are o sumedenie de epave. La aceste epave se pot face scufundari recreationale”, mai spune Ramiro Angelescu.
La concursul Romanian Diving Award, organizat în 2013 de Centrul de Scafandri al Fortelor Navale, Scuba Diver Center a obtinut premiul pentru cel mai bun club de scufundari, atat pentru rezultate, cat si pentru dotarile tehnice ale centrului.
Scufundarea nu este un sport extrem, mai spune instructorul. Mergem sub apa pentru a descoperi lumea de acolo, lucru care nu necesita un mare efort, inotam incet pentru a admira peisajul subacvativ.
Autor: Oana Portase
Cursuri specializari - SSI Scubadiver Center organizeaza in fiecare weekend la baza de scufundari de la Eforie Sud Capul Turcului, cursuri pentru urmatoarele specializari SSI: PERFECT BUOYANCY, NITROX, NAVIGATION, NIGHT & LIMITED VISIBILITY, SEARCH & RECOVERY, DEEP DIVING, WRECK DIVING si DRY SUIT DIVING. Cursurile de specializare SSI se adreseaza scafandrilor cu nivel de brevetare minim OWD (Open Water Diver) in vederea obtineri brevetului SSI Advanced Open Water Diver.
Diving Romania Magazine
A aparut numarul doi al revistei Diving Romania Magazine.
Revista Diving Romania Magazine, publicatie patronata de Asociatia Nationala a Scafandrilor Recreationali din Romania, isi propune ca prin intermediul articolelor si imaginilor publicate sa creeze o stransa legatura intre iubitorii scufundarilor, sa promoveze activitatile de explorare, educatie ecologica, conservare a mediului acvatic si arheologic submarin din Romania.
Regasiti in aceasta revista, articole despre scufundari in Marea Neagra, scufundari in pesteri si lacuri din Romania, articole despre agentiile de brevetare in domeniul scufundarilor, medicina scufundarii, echipamente de scufundare si calatorii.
Revista Diving Romania Magazine ofera fiecarui instructor de scufundari, freediving sau practicantilor de scufundari libere, recreationale sau tehnice, ocazia sa impartaseasca cu ceilalti pasionati, experientele personale din domeniul activitatilor acvatice.
Redactia noastra asteapta articolele dumneavoastra pentru analiza in vederea publicarii. Folositi sectiunea Trimite un material sau Contact (www.divingromania.ro) pentru mai multe informatii.
Promovarea turismului subacvatic in Marea Neagra prin articole despre locatii de scufundare, peisaje subacvatice, flora, fauna sau epave - comorile ascunse ale Marii Negre, vor indemna din ce in ce mai multi pasionati ai sporturilor acvatice, sa incerce activitatile de scufundare libera sau recreationala.
Persoanele juridice care doresc sa promoveze prin intermediul acestei publicatii, produse sau servicii sunt rugate sa ne contacteze.
MODALITATI DE SPONSORIZARE A REVISTEI DIVING ROMANIA MAGAZINE
Sustine si tu revista DIVING ROMANIA MAGAZINE prin redirectionarea a 2% din impositul pe venit datorat statului! Pasionatii scufundarilor libere sau scuba diving, pot intra in posesia revistei Diving Romania Magazine, completand formularul ANAF 230 pentru persoane fizice, formularul ANAF 200 pentru PFA si profesii liberale sau prin donatie directa in contul bancar al Asociatiei Nationale a Scafandrilor Recreationali din Romania a unei sume minime de 20 de lei din care 5 lei reprezinta costul de expediere prin Posta Romana.
Detaliile necesare pentru completarea formularelor sau pentru efectuarea donatiei sunt urmatoarele:
ASOCIATIA NATIONALA A SCAFANDRILOR RECREATIONALI DIN ROMANIA
CUI: 30307660
CONT BANCAR: RO74RNCB0074128065170001
Nu-ti fa probleme daca nu cunosti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Aceasta va fi calculata de catre organele fiscale. Poti lasa casuta necompletata.
In cazul in care alegi sa efectuezi o donatie, te rugam sa ne transmiti o copie a tranzactiei precum si detaliile privitoare la livrarea revistei(Posta Romana sau ridicare personala).
Cursurile de specializare NAUI
Cursurile de specializare NAUIsunt menite sa ofere scafandrilor pregatire teoretica si practica specifica, dedicata fiecarui tip de calificare.
In timpul cursurilor de specializare elevii vor deprinde toate cunostintele teoretice si abilitatile practice necesare unui bun scafandru, calificat in domeniul respectiv iar odata cu promovarea examenului final acestia sunt considerati competenti pentru a participa fara supervizare directa la activitati de scufundare similare celor din timpul cursurilor.
Scubadiver Center organizeaza in fiecare weekend la baza de scufundari Eforie Sud – Capul Turcului, cursuri pentru urmatoarele specializari NAUI:
- Scufundare pe timp de noapte
- Nitrox (EAN32, EAN40)
- Orientare
- Cautare si recuperare
- Scufundare la adancime
- Scufundare la epava – survolare perimetrala
Conditiile de participare la cursurile de specializare NAUI sunt urmatoarele:
- Scufundare pe timp de noapte – min. 6 scufundari logate
-
Nitrox (EAN32, EAN40) – min. 6 scufundari logate
- Orientare – min. 6 scufundari logate
- Cautare si recuperare – min. 6 scufundari logate
- Scufundare la adancime – min. 15 scufundari logate
- Scufundare la epava – survolare perimetrala – min. 30 de scufundari logate, dintre care cel putin 10 la adancimi mai mari de 18m, calificare pentru: orientare, scufundari de noapte si scufundari de adancime.
Cursurile de specializare NAUI se adreseaza scafandrilor cu nivel de brevetare minim OWD (Open Water Diver)
Inscrierea la cursurile de specializare NAUI se poate face in fiecare saptamana, cel tarziu in ziua de joi ora 12:00.
Cursuri scufundari pentru copii - Junior Open Water Diver
In fiecare saptamana incepe o noua serie de cursuri de scufundari pentru copii (cu varsta minima 10 ani impliniti) pentru obtinerea brevetului international, Junior Open Water Diver, care este primul nivel de certificare si care permite scufundari pana la adancimea de 12 metri. Cursul de scufundari pentru copii - Junior Open Water Diver se desfasoara saptamanal in Bucuresti ( teorie + bazin ) si la Marea Neagra la divecenterul din statiunea Eforie Sud. Brevetul obtinut este international NAUI - National Association of Underwater Instructors ) sau (SSI - Scuba School International si certifica abilitatile dumneavoastra in domeniul scufundarilor la orice centru de scufundare din lume.
Programul cursului Junior Open Water Diver este saptamanal si se desfasoara astfel:
Marti ora 19 - TEORIE - Intalnire la sala de curs din Str. Anestinelor nr. 12 ( langa Piata Alba Iulia ) pentru modulul de pregatire teoretica "Introducere in domeniul scufundarilor cu aparat autonom. Descrierea echipamentelor de scufundare si aplicatie practica"
Miercuri ora 20.30.- PRACTICA - Intalnire la Clubul Sportiv OLIMPIA (bazin) - Sos. Iancului nr.128 A , sector 2, Bucuresti. Aplicatie practica. Scufundare cu aparat autonom. Exercitii specifice cursului de scufundare
Joi ora 19 - TEORIE -,Intalnire la sala de curs pentru modulul de pregatire teoretica "Efectele presiunii asupra organismului. Fizica scufundarii. Tabele de decompresie.
"
URMATOREA SAPTAMANA SESIUNEA a2-a DE PISCINA]
Miercuri ora 20.30.- PRACTICA - Intalnire la Clubul Sportiv OLIMPIA (bazin)
Aplicatie practica. Scufundare cu aparat autonom. Exercitii specifice cursului de scufundare.
[IN FUNCTIE DE CONDITIILE METEO]
Sambata ora 11 - PRACTICA - Marea Neagra - Divecenterul din Eforie Sud - Aplicatie practica. Scufundare cu aparat autonom. Exercitii specifice cursului de scufundare;
Duminica ora 10.00 - PRACTICA - Marea Neagra - Divecenterul din Eforie Sud - Aplicatie practica. Scufundare cu aparat autonom. Exercitii specifice cursului de scufundare.
Finalizarea cursului presupune si 4 scufundari la Marea Neagra atunci cand conditiile meteo permit acest lucru. Intre timp, se face pregatire la bazin. Primele doua sesiuni de bazin sunt incluse in programul de pregatire al cursului.
Totodata, se poate programa si examenul teoretic, tip grila, pana la data finalizarii programului la Marea Neagra.
Costul cursului este 900 ron.
Toate materialele educationale si echipamentul aferent sunt puse la dispozitie de ScubaDiver.ro Center.
Scufundari la epave 2016
Scubadiver.ro Center deschide sezonul 2016 de scufundari la epave.
Puteti opta pentru scufundari la epavele costiere sau epavele din larg.
Scufundare la epave costiere: 100 de ron prima scufundare, a doua gratis.
Scufundare la epavele din larg: 150 de ron prima scufundare, a doua gratis
Pretul include lest, butelie de 12/15L incarcata la 200 de bari, ghid de scufundare, transport de la dive center la locatia de scufundare, facilitati dive center.
Pentru a va alatura echipei noastre de scufundari la epave, trebuie sa detineti brevet de scufundator, calificare minima AOWD (Advanced Open Water Diver) si sa fiti brevetat pentru Scufundari de adancime (Deep Diver), Scufundari la epave (Wreck Diver), Scufundari de noapte si vizibilitate limitata (Night/Low Visibility), Navigatie (Navigation), sa demonstrati foarte bune abilitati de flotabilitate (Perfect Buoyancy) si sa detineti o asigurare de scufundari valabila. Datorita temperaturii apei, scazuta in general la adancime, recomandam folosirea unui costum uscat (Dry Suit). Persoanele care doresc sa se scufunde la epave dar nu intrunesc conditiile enumerate, pot obtine calificarile necesare urmand cursurile de scufundari si cursurile de specializare pe care Scubadiver.ro Center le ofera.
Preturile nu contin TVA.
SCUBADIVER CENTER si XTREME STORE expozanti la SNIB - 2016. Azi 24 martie 2016 s-a dat startul Salonului Nautic International Bucuresti organizat la Romexpo.
SCUBADIVER CENTER si XTREME STORE va asteapta in pavilionul C4 - standul 39.
9 Ianuarie 2016 incepe pregatire de iarna la bazin. Incepand cu 6 Ianuarie 2016, Scubadiver.ro Center incepe activitatea de scufundari la bazin.
Scufundarile se organizeaza in fiecare miercuri la bazinul Olimpia - Bucuresti, incepand cu ora 21.
Scafandri interesati sunt rugati sa confirme prezenta cel tarziu miercuri la ora 14.
Mai multe informatii puteti obtine la numerele de telefon:
Fix : +4 021-320.21.55
Mobil : +4 0724.477.159
Va astepatm cu drag!
SCUFUNDAREA TRADITIONALA A ANULUI NOU 2016 Prima scufundare in Marea Neagra a anului 2016 la Scubadiver.ro Center va avea loc in data de 9 ianuarie 2016.
Va asteptam incepand cu ora 11:00 la Divecenter-ul nostru din Eforie Sud - Capul Turcului pentru scufundari si distractie.
Free Food & Drinks & Air!
Temperatura apei(estimativ): 6 grade
Echipament recomandat: DrySuit
*In functie de conditiile meteo data poate fi schimbata!
Scubadiver.ro - Scuba Schools International Instructor Training Center
Transformati pasiunea pentru scufundari intr-o meserie de vis!
Indiferent daca alegeti sa continuati pregatirea scuba, sau sa incepeti o cariera in acest domeniu, alaturi de Scubadiver.ro – SSI Instructor Training Center, puteti fi unul dintre profesionistii din domeniul scufundarilor.
Centrele de diving din Romania sau din strainatate ofera multe oportunitati atractive pentru scafandri calificati si bine pregatiti.
Prin programul SSI Dive Professionals, la Scubadiver.ro – Instructor Training Center puteti dobandi cunostintele si abilitatile necesare pentru a fi un adevarat profesionist in domeniul scufundarilor recreationale.
23.09.2014 - Scubadiver.ro Center a inceput programul de pregatire de iarna. Daca iubiti apa si sunteti o persoana aventuroasa , va invitam sa descoperiti alaturi de Scubadiver.ro Center misterioasa lume subacvatica , urmand modulul: Try Scuba Pool
Acest modul consta in : 1 ora pregatire teoretica si 1 ora scufundare in Bazinul Olimpia din Bucuresti . Pot participa persoane incepand de la varsta de 10 ani care stiu sa inoate la nivel recreational , si va trebui sa aveti o stare buna de sanatate (sa nu aveti probleme ale aparatului cardiac , respirator si auditiv)
Pretul acestui modul este de 150 RON. Daca ulterior va decideti sa urmati si Cursul Open Water (care este primul nivel de brevetare al scafandrilor recreationali ), suma de 150 RON se va scadea din pretul cursului.
Scafandri brevetati pot urma alaturi de instructorii nostri cursurile de Perfect Buoyancy si Dry Suit la pretul de 650 RON/curs sau 500 RON/curs, daca alegeti sa achizitionati pachetul cu ambele cursuri (cursurile se desfasoara la Bazinul Olimpia din Bucuresti).
De asemenea, va puteti mentine si dezvolta nivelul de pregatire efectuand scufundari in piscina pe timpul sezonului rece.
Venim in intampinarea dumneavoastra cu un pret promotional: 100Lei.
Scafandri care nu detin echipament propriu ii rugam sa ne furnizati urmatoarele date : inaltime, greutate si marime la picior.
Va asteptam saptamanal, in fiecare zi de Miercuri incepand cu orele 20:45 sa va scufundati alaturi de noi la Bazinul Olimpia din Bucuresti .
Pentru rezervari, ne puteti contacta pana cel tarziu la orele 14:00 in fiecare zi de Miercuri
Email : office@scubadiver.ro
Mobil : 0724.47.71.59
Scufundarea Anului Nou Conform traditiei, Scubadiver.ro Center a organizat in data de 04.01.2014 Scufundarea Anului Nou la divecenter-ul din Eforie Sud-Capul Turcului. Condtitiile pentru scufundari au fost optime- temperatura aerului: 7 grade C, temperatura apei: 6 grade C, vizibilitate 5-6 metri. Va multumim pentru ca ati fost alaturi de noi in anul 2013, si va asteptam cu draga inima si in noul an.
SCUBADIVER.RO CENTER a castigat concursul ROMANIAN DIVING AWARD
Centrul de Scafandri al Fortelor Navale a incheiat astazi competitia ROMANIAN DIVING AWARD, adresata tuturor scafandrilor din Romania.
Organizat in perioada 14 mai - 1 octombrie concursul s-a adresat tuturor scafandrilor din Romania, profesionisti si recreationali, precum si companiilor cu activitate in domeniul scafandreriei, miza fiind recuperarea de catre participanti a unui numar de 11 plachete, care au fost plasate la adancimi cuprinse intre 10 si 80 de metri de catre specialistii Centrului de Scafandri.
In urma activitatilor desfasurate in cadrul concursului, autoritatea competenta pe teritoriul Romaniei, Centrul de Scafandri al Fortelor Navale (juriul competitiei), a acordat Premiul CEL MAI BUN CLUB DE SCUFUNDARI, clubului SCUBADIVER.RO CENTER , pentru activitatea desfasurata in domeniul scufundarilor, centrul de scufundari scubadiver.ro fiind apreciat pentru inaltul nivel de pregatire al instructorilor, calitatea dotarilor tehnice si in special pentru continua preocupare in ceea ce priveste siguranta fiecarei scufundari.
Scubadiver.ro Center a primit de asemenea si urmatoarele distinctii: ECHIPA ANULUI 2013 - GEORGE NICOLAESCU * RAMIRO ANGELESCU * CONSTANTIN ZAVELCA
SCAFANDRUL ANULUI 2013 - LOCUL I - GEORGE NICOLAESCU
SCAFANDRUL ANULUI 2013 - LOCUL III - ZAVELCA COSTEL
CURSURI NAUI PENTRU PASIONATII DE SCUFUNDARI IN SEZONUL 2014 In sezonul 2014 poti sa descoperi frumusetile nebanuite din adincul albastru al marilor si oceanelor alaturi de instructori de la CENTRU DE SCAFANDRI SCUBADIVER.RO.
Poti urma cursurile de pregatire in cadrul scolii noastre si poti obtine brvetele internationale de scafandru Naui.
Sunt admisi la curs copii, fetite si baieti care au implinit virsta de 12 ani. Acestia pot obtine brevetele NAUI adresate copiilor. Dupa virsta de 15 ani sunt admise persoanele de ambele sexe, acestea putand obtine inclusiv brevetele NAUI profesionale transformind aventura cunosterii intr-o meserie, existind posibilitatea de a lucra in Sistemul educational NAUI in cadrul unei scoli sau centru de scufundari.
Pentru a urma cursurile in cadrul centrului de scafandri Scubadiver.ro Center este necesar sa obtineti de la medicul de familie avizul ca puteti face scufundari.
Este necesar sa aveti cunostiinte de inot. Fiecare nivel de pregatire are un modul de teorie practica la bazin si un alt modul de scufundari in mare sau alte ape deschise. Pentru obtinerea brevetului dorit se da un examen teoretic si o evaluare practica a celor invatate la cursul pentru nivelul de brevetare NAUI ales. Brevetele se obtin urmind sistemul pas cu pas pina la nivelul maxim de pregatire.
Pe perioada cursului tot echipamentul necesar este pus la dispozitia dumneavostra de catre scoala de scafandrii.
VA ASTEPTAM SA VA INSCRIETI LA CURSURILE OFERITE DE CENTRUL NOSTRU DE SCAFANDRI !
Litoral Romania - Scufundari la Marea Neagra Se apropie sezonul estival 2014 si va intrebati cu totii cum si unde o sa faceti scufundari vara asta la mare.
Nu trebuie sa va ingrijorati, in aceasta vara echipele de instructorii NAUI de la SCUBADIVER.RO CENTER si toate echipamentele necesare desfasurarii scufundarilor in bune conditii si siguranta, pot fi gasiti in statiunile de la Marea Neagra . Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Jupiter, Saturn, Olimp, Neptun, Venus, Mangalia, 2Mai si Vama Veche.
La cat mai multe scufundari in vara asta alaturi de noi !
Xsport.ro acum si in Showroom S-a deschis azi 15 noiembrie 2013, cel mai mare Showroom cu echipamente pentru scufundari, inot, triatlon si pentru alte sporturi acvatice, la sediul Scubadiver.ro Center din Bucuresti, strada Anestinelor Nr.12 sector 3.
In Showroom gasiti cele mai prestigioase branduri: APEKS, BARE, HEAD Swimming , MARES, SCUBAPRO, SUUNTO, AQUALUNG, CAMARO, CRESSI, COLTRI, SUUNTO, SUBGEAR, NAUI, SSI, XDEEP..etc.
Mai multe detalii aici.
Cursurile de scufundare NAUI sunt folosite de astronautii americani.
Cursurile de scufundare NAUI sunt folosite de astronautii americani pentru pregatirea dinainte de iesirea in spatiu. Foarte multi se intreaba de ce astronautii trebuie sa stie sa se scufunde?Pana la urma, in spatiu, nu exista apa. Intradevar pe pamant este foarte multa apa si tocmai din acest motiv o parte din pregatirea astronautilor se face in apa.
Astronautii fac scufundari intr-un bazin de 12 metri adancime numit Laboratorul pentru flotabilitate neutra, deoarece aici pot fi simulate conditiile de imponderabilitate din spatiu. In imaginea alaturata puteti vedea cum astronautii exerseaza exercitiile pe care le vor efectua in spatiu, in apa. (NASA).
Toti cei care au inotat pana acum au putut observa cum se comporta corpul uman in apa. Obiectele sunt mult mai usoare si pot fi deplasate cu usurinta, iar corpul il simtim mult mai usor si cu o tendinta de plutire. Cam acelasi lucru simt si astronautii in spatiul extraterestru. Tocmai de aceea apa este spatiul ideal pentru pregatirea astronautilor intr-un mediu apropiat de cel extraterestru. Toate experimentele sau proiecte care vor fi realizate in naveta spatiala sunt mai intai testate in apa. Deasemenea orice activitate programata in afara spatiului este mai intai repetata de numeroase ori in bazin.
Piscina in care au loc toate aceste exercitii se numeste Laboratorul pentru Flotabiliate Neutra datorita faptului ca astronautii si obiectele de exercitiu nu sunt fara greutate, ci obtin neutralitatea in apa datorita reglarii flotabilitatii. Acest lucru se obtine atunci cand obiectele au tendita de scufundare si de plutire egala, deci atunci cand sunt in echilibru. Scafandrii NAUI ajuta astronautii sa isi indeplineasca misiunile simulate.
Scufundari la epavele din Marea Neagra - Video Cele mai interesante scufundari in Marea Neagra se fac la epavele scufundate in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Modul in care se pastreaza detaliile acestor nave este surprinzator, iar cei doritori de aventura si cu spirit de exploratori isi pot satisface pe deplin curiozitatile vizitand aceste epave.
Daca aveti comentarii la acest film puteti posta pe forumul nostru la sectiunea Discutii Generale despre Scuba Diving.
Pentru vizualizarea filmului apasati click pe imagine sau aici.
Cave Diving in Romania - Pestera Isverna Comorile Isvernei
Fiecare munte are pesterile sale si fiecare pestera are o comoara. Sau cel putin o legenda despre o comoara. Sub virful lui Stan si Piatra Mare se afla pesterile cu comorile lui Tudor Vladimirescu. In Valea Tesnei si sub Piatra Cosutei sunt comorile lui Duncea. La Topolnita se afla rezervele de aur ale dacilor. La Cernavarf este ascuns tezaurul printului sarb Obrenovici. Iar pestera Isverna, zice-se, gazduieste un depozit de argint al Imperiului Austro-Ungar, ascuns din ordinul imparatesei Maria Tereza. In cautarea obarsiilor
Cand scafandrii Grupului de Explorari Subacvatice si Speologice si-au facut aparitia la Isverna,cu ani in urma, echipati cu casti, franghii, barci pneumatice si costume de scufundare, convingerea localnicilor a fost de nezdruncinat: astia au venit sa caute comoara. Intr-un fel aveau dreptate, caci Isverna este o adevarata nestemata a pesterilor romanesti. Nu pentru ca ar avea cine stie ce cristale sau stalactite, nici pentru dimensiunile galeriilor ei, care nu impresioneaza. Impresionante sunt cele trei sifoane descoperite de exploratori pana in acest moment, lacurile subterane si raul ce strabate pestera.
Scufundari la Marea Neagra
Au inceput scufundarile la Marea Neagra. Statiunile de la malul marii
asteapta pasionatii de scufundari pentru momente de neuitat.
Acum cursul de NAUI Scuba Diver are un pret promotional
pentru toti cei ce doresc sa descopere tainele explorarilor subacvatice. Instructorii nostrii brevetati international NAUI va stau la dispozitie in orice moment pentru o pregatire teoretica si practica conforma cu standardele internationale din domeniu.
Daca ai terminat cursul de NAUI Scuba Diver, PADI Open Water,
SSI, CMAS, etc si vrei sa iti continui aventura alaturi de noi, iti recomandam cursul NAUI
Advanced Scuba Diver. Vei avea ocazia sa explorezi epavele de la Marea Neagra, sa faci
scufundari de noapte sau de adancime, alturi de cei mai buni instructori din
domeniu.
Stafful SCUBADIVER RO. CENTER s-a intilnit cu Stafful NAUI EUROPA la Boot 2007
La Boot 2007 reprezentanti ai SCUBADIVER.RO CENTER, impreuna cu Staff-ul NAUI EUROPA, au avut un dialog cu privire la modalitatile de promovare si devoltare a cursurilor NAUI Scuba Diver si atragerea tinerilor pentru a practica acest sport in numar cit mai mare in ROMANIA.
Parteneriat intre Centrul se scufundari si e-scoala.ro Din data de 20.06.2005 a inceput parteneriatul dintre Centru de scufundari SCUBADIVER.RO CENTER si portalul e-scoala.ro.
Prin acest parteneriat se doreste promovarea scuba divingului si in fata tinerei generatii. Studentii si tinerii beneficiaza acum de tarife promotionale pentru toate cursurile de scuba diving. Totodata in revista Campus studentii pot participa la tombola ce are ca premiu un curs gratuit de scubadiving in perioada imediat urmatoare.
SCUFUNDARI IN EGIPT - HURGADA 27 NOV - 4 DEC 2010
EXCURSIE DE SCUFUNDARI
EGIPT, HURGHADA, HOTEL HILTON RESORT 5*
27 noiembrie - 4 decembrie 2010
Hotelul : HILTON HURGHADA RESORT
Hotelul face parte din lantul Hilton si este clasificat 5 stele. Este locul ideal pentru petrecerea vacantelor la Marea rosie. Puteti alege dintre cele trei piscine pentru petrecerea amiezelor si distractie de neuitat. Este situat la zece minute de Aeroportul Hurghada si la 15 minute de centrul Sakala.
Plaja este privata si are o lungime de 200 metri. Pe plaja se gaseste si un Aqua Center care ofera o varietate de sporturi nautice, inclusiv windsurfing.
SCUFUNDARILE : PRINCE WAHEEL - vapor dedicat pentru scufundari
Ne-am propus cinci zile de scufundari, cu cate doua scufundari pe zi. Dive centerul partener Scubadiver.ro va pune la dispozitia noastra vasul, echipajul, buteliile aferente celor doua scufundari, plumb, plus masa de pranz gatita in spiritul traditiei egiptene. Mai mult, pe barca vom avea apa plata si coca cola la discretie.
Daca nu dispuneti de echipament personal, il puteti inchiria din Bucuresti cu 50 euro/7 zile. Se recomanda totodata utilizarea unui computer de scufundare pentru scufundarile mai adanci de 12m.
In cea de-a 5-a zi a excursiei ne propunem explorarea epavei SS Thistlegorm, scufundata la 6 octombrie 1941 de catre doua bombardiere germane de tip Heinkel He 111. Aceasta se regaseste pe un fund de 31m, dar cel mai inalt punct este la 13m. Asadar poate fi explorata de catre OWD, dar si Advanced OWD.
COSTURI TURISTICE: 430 EURO
- transport cu avionul, cursa TAROM, dus- intors. Plecare de pe Otopeni la ora 16.00, se ajunge la Hurghada la ora 19.15; la retur plecarea de pe Hurghada la ora 20.15, se ajunge pe Otopeni la ora 23.40
- cazare 7 nopti Hotel Hilton Hurghada Resort 5* in sistem demipensiune ( mic dejun + cina )
- taxa de aeroport + asigurare medicala. Nu este inclusa taxa de viza 15 DOLARI.
COSTURI SCUFUNDARI: 40 EURO/ZI
- loc pe vaporul de scufundari, 2 butelii de 12 L aferente celor doua scufundari
- lestul necesar desfasurarii unei bune scufundari ( forme de 1 kg si 2 kg plumb )
- masa de pranz + apa plata + cola
In perioada 1 - 31 Martie 2007 incep cursurile de scufundare la Marea Neagra ! O veste buna pentru toti pasionatii de scufundari din Romania. In perioada 1 - 31 Martie 2007 reincep cursurile de scufundare la Marea Neagra.
Pentru scafandri experimentati este momentul cel mai potrivit pentru o mica vanatoare fotografica de calacani si limba de mare, iar incepatorii pot invata sa se scufunde profitand de limpezimea apei din aceasta perioada.
Chiar daca nu ai urmat un curs de scufundare la noi si vrei sa mergem impreuna la scufundari in aceasta perioada, te rugam sa ne contactezi
Plictisit? Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro